Ghidul esecului in casnicie

divorce-619195_1280
O perspectiva neobisnuita asupra vietii de cuplu atrage atentia asupra lucrurilor care asigura esecul in acest domeniu. Abordarea aceasta vine cumva sa contrabalanseze avalansa de sfaturi cu privire la ce trebuie facut pentru a imbunatati si salva casnicii. Jay Haley propune un “ghid” al esecului in casnicie.
 
Un inceput gresit al povestii este o premisa buna pentru esec. Si ar exista doua modalitati de a incepe gresit o casnicie: sa te casatoresti din motivele gresite sau sa te casatoresti cu persoana nepotrivita.
 
Cel mai popular motiv “gresit” pentru casnicie ar fi avantarea in aceasta poveste pentru a evita altceva. Cand te casatoresti pentru a scapa de ceva/cineva ai sanse mari sa esuezi.
 
Cum alegi persoana gresita? Nu, nu e nevoie se pare de teste complicate de personalitate. E suficient sa alegi persoana in care ai identificat deja o serie de defecte serioase, diferite de ale tale si apoi sa adaugi in reteta determinarea ta de a schimba persoana respectiva, de a o face sa scape de respectivele defecte. Acestea sunt criteriile principale: alege o persoana “defecta” potrivit standardelor tale si fii hotarat(a) sa o schimbi radical. Cale sigura spre esec.
 
Daca inceputul relatiei/casniciei a fost ferit de aceste doua greseli fundamentale, atunci efortul pentru a obtine esecul devine ceva mai mare, e nevoie de mai multa ingeniozitate. Planul de atac se poate desfasura de acum in doua directii: sexualitate si conflict. Mai precis – cum sa faci dragoste si cum sa te certi. Domeniile astea, exploatate cum trebuie, pot asigura succesul in atingerea esecului.
Ghidul “complet” il gasiti aici.