A intelege ca nu trebuie sa intelegem

A intelege se poate regasi pe lista obiectivele multor dintre noi, sub forma unor expresii de tipul e important pentru mine sa inteleg de ce, cum, de unde vine asta si asta.

E un lucru pe undeva firesc pentru ca am invatat in atat de multe contexte ca o problema inteleasa e pe jumatate rezolvata. Intelegerea iti ofera un sentiment al controlului, incepi sa ai impresia ca, odata obtinuta intelegerea, rezolvarea este un proces mult mai la indemana. Lucrul acesta este adevarat in multe situatii in care ne aflam in viata de zi cu zi, prin urmare devine foarte lesne de inteles de ce facem cu usurinta generalizarea intotdeauna e bine sa intelegi. 

Si uitam ca stim sa rezolvam probleme sau pur si simplu sa avem beneficii si fara intelegerea de care am vorbit pana acum, aceea constienta, rationala. Am invatat sa mergem fara sa fi inteles atunci si fara sa intelegem acum pe deplin cum am facut-o, am fost placut surprinsi sa descoperim ca ne intelegem atat de bine cu o persoana fara sa fie nevoie sa intelegem care sunt motivele (in cel mai bun caz putem formula cateva daca e cazul dar in general spunem ca este pur si simplu chimie intre noi), avem un vis ciudat a carei semnificatie nu o intelegem dar ne poate da o stare de bine.